huidig nummer

J.S.BACH Christ lag in Todesbanden BWV 718

Gerhard Weinberger

volgend nummer

J.S.BACH Toccata & Fuge D min BWV 538/1 Toccata

Cor Ardesch

Organroxx Music

Een label in wording


Organroxx Music wil als nieuw label een frisse wind laten waaien in de muziekwereld. Jonge muzikanten krijgen bij ons een kans om hun talenten te ontplooien. Maar ook minder jonge musici kunnen hun ei kwijt. Zolang het verhaal maar interessant is. Momenteel hebben we al gewerkt aan enkele producties met een ijzersterk concept waarvan enkele kortelings te koop zullen zijn. Als u op de hoogte wilt gehouden worden, schrijf u dan in op onze gratis nieuwsbrief.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Visages de l'orgue français

Aurélien Fillion demonstreert de flexibiliteit van het Le Royer 1662/Potvlieghe 1997 orgel in Turnhout met een waanzinnig programma: Johann Sebastian Bach, Lous Marchand, Laurent Carle, Jean-Pierre Rolland, Gérard Pesson en Vincent Paulet.

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

J.S.Bach transcripties

Bekende orgelwerken van J.S.Bach bewerken voor ensemble en orgel is één de talenten van Wouter Dekoninck. Het Leuvense Penceler orgel (1714) en het Hildebrandt Consort laten zo een nieuw licht schijnen op vertrouwde composities.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Irish Delight

Geïnspireerd door Ierse folkmuziek schrijft Hans-André Stamm energieke en virtuoze muziek voor orgel, trompet en piccolo. Samen met Andrea Will en Martin Schröder laat Hans-André het historische orgel van Turnhout dansen als geen ander.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Mixture - the night sessions

Wat gebeurt er als je het gregoriaans mannenkoor Cantabo, jazztrompettist Jo Hermans en organist Bart Wuilmus twee nachten opsluit in de St.-Katharinakerk te Hoogstraten? Een nieuwe sound is geboren!

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

J.S.Bach - Clavierübung III

Laat je verleiden door toporganist Bart Jacobs en het Flanders Boys Choir o.l.v. Dieter Van Handenhoven met de indrukwekkende Orgelmis aan de hand van het imposante Draps/Flentrop orgel te Sint-Niklaas.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

J.S.Bach Sonates BWV 1014-19

De zes sonates voor viool en klavecimbel zijn geschreven voor twee evenwaardige muzikanten: Madoka Nakamaru en Wouter Dekoninck zijn aan mekaar gewaagd. Barok vuurwerk op zijn best.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Händel orgelconcerti

Een sprankelende cd met orgelconcerti van G.F.Händel met Bart Rodyns op het unieke Thomas-orgel uit Hoogstraten en zijn Euterpe Baroque Consort. Ester van der Eijk is dan weer de solist in een altvioolconcerto.

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Gunnar Idenstam & Double Beats

Samen met percussionisten Ni Fan en Lukas Böhm zoekt Gunnar Idenstam de meditatieve sfeer op door prachtige klanken en onnavolgbare timbres te laten versmelten in de gigantische Kathedraal der Kempen. 

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Jean-Luc Thellin & Johann Sebastian Bach

De opnames zijn gepland in 2018 op de Thomas-orgels van Ciboure en Wissembourg in Frankrijk. Op het programma staat enkel muziek van de grootmeester J.S.Bach gepland. Dat wordt genieten!